U bent hier:--Zeeuws mosselbestek amuseschelpen en schelpdierenprikkers
Zeeuws mosselbestek amuseschelpen en schelpdierenprikkers2018-12-11T13:03:33+00:00

Project Description

Zeeuws Mosselbestek  Amuseschelpen  en Schelpdierenprikkers

Alex en Susanne den Hoed hebben Het Zeeuws mosselbestek ontwikkeld vanuit de liefde voor Zeeland en de mossel & viscultuur. Zij wonen en werken op een oude hofstede op het eiland Schouwen-Duiveland.
Maar niet alleen mensen in Zeeland zijn gek op mosselen, dus het werd tijd om uit te breiden naar de rest van Nederland! Het Zeeuws mosselbestek is een zuiver tinnen product en wordt ambachtelijk gegoten in Nederland. Door het speciale veertje werkt het bestek hetzelfde als een echte mosselschelp.
De ware mosseleter gebruikt meestal de schelp van een andere mossel om de volgende uit zijn schelp te halen,  maar nu dus geen gezoek meer naar de juiste mosselschelp want die heb je nu bij de hand. De mosseltjes mogen niet in de vaatwasser maar na gebruik afspoelen met warm water.

Het Zeeuws mosselbestek wordt per twee stuks aangeboden in een zwart luxe doosje met certificaat van echtheid. Het ideale bestek voor een mosselmaaltijd en een sieraad op tafel!

Amuse schelpen

De Amuse schelpen zijn afgeleid van de ‘Pétoncles noirs’. De pétoncle is een kleine variant van de coquille Saint-Jacques. Hij leeft vooral in Frankrijk aan de kust van Charente – Maritime en Bretagne. De pétoncle noir heeft  een zwarte, bordeaux-rode kleur, heeft twee gebogen kleppen en bij de scharnier een afgesneden oortje.
De Amuse schelpen zijn per vier stuks verpakt in een luxe zwarte doos met certificaat van echtheid. De schelpen zijn een zuiver tinnen product en worden ambachtelijk gegoten in Nederland.
Bijzonder geschikt voor vishapjes en andere amuses!

Schaal- en schelpdierprikkers

Voorheen was het gebruikelijk schaal- en schelpdieren te eten met speld of naald uit de naaidoos.
Als antwoord hierop heeft Anovi een mooie set Schaal- en schelpdierprikkers ontwikkeld. De prikkers zijn een zuiver tinnen product en ambachtelijk gegoten in Nederland.
De prikkers mogen niet in de vaatwasser maar na gebruik afspoelen met warm water.
De Schaal- en schelpdierprikkers worden per zes stuks in drie verschillende maten aangeboden in een zwart luxe doosje met certificaat van echtheid.
Te gebruiken voor o.a. wulken, slakken, kokkels, alikruiken, krab en kreeft. Of natuurlijk gewoon in een stukje vis prikken!