Project omschrijving

Design X Ambacht

Zeepbootjes
Ontwerp Floris Hovers
Gemaakt door Design X Ambacht
Wassen wordt spelen! Ontwerper Floris Hovers vertaalt een zeepvorm naar een bootje. Zijn ontwerpen komen voort uit het proces van het maken. In zijn grote werkplaats bouwt, construeert en onderzoekt hij zijn ideeën. Kleur speelt daarbij een centrale rol. Floris liet zich inspireren door de ervaring en kunde van de cliënt-medewerkers in de zeepgieterij De Zeepbel op de Buitenplaats van Siza. Iedereen kan naar vermogen mee doen, leren en participeren. In samenwerking met toonaangevende designers worden producten ontwikkeld op basis van de aanwezige talenten.
De bootjes zijn geheel met de hand vervaardigd. In mallen worden de kleuren per laag gegoten. Ieder exemplaar is uniek. Aan de zeepjes is een subtiele zacht frisse parfum gevoegd. De zeepjes worden  per stuk in een geschenkdoosje verpakt en voorzien van een certificaat.

Gewicht zeepje: 220 gram
Formaat: 130 x 40 x 40 mm
Prijs: € 9.95

Design X Ambacht is een initiatief van zorgorganisatie Siza.
Waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt belemmeringen ondervinden, biedt Siza ondersteuning; met deskundigheid en ervaring.
En als het gewone van alledag niet aan de orde kan zijn, zoekt Siza samen naar andere vormen van verbinding
Ambacht, talentontwikkeling, trots zijn op, kwaliteit, recht doen aan talenten, podium geven en meedoen!
Toonaangevende designers ontwikkelen samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de werkplaatsen van Siza designproducten. De ontwerpers kijken op geheel eigen wijze naar de mogelijkheden en talenten van de client /medewerkers. Dat vormt de basis voor de ontwerpen. In een leerwerk omgeving ontwikkelt men vaardigheden en technieken. De ontwikkeling van een ieder staat centraal en zo ontstaat een nieuw perspectief voor onze mensen.