U bent hier:-Over ons
Over ons2018-05-30T14:19:15+00:00

Welkom bij Kunstuitleen Amstelveen

Bij Kunstuitleen Amstelveen kun je als particulier en als bedrijf terecht voor het lenen van kunst tegen aantrekkelijke tarieven.

Via onze website houden wij je op de hoogte van onze activiteiten, aanbiedingen, nieuwe aanwinsten in de collectie en nog veel meer.

Zoekt je een bijzonder cadeau? Wij hebben een ruime keuze in cadeau-artikelen zoals sieraden, glas, keramiek, sculpturen en designartikelen voor aantrekkelijke prijzen. Je kunt bij ons ook terecht voor een cadeaubon en je kunt een abonnement cadeau doen!

Wie zijn wij?

Kunstuitleen Amstelveen heeft als doelstelling een breed publiek in contact brengen met hedendaagse beeldende kunst. Zij doet dit door middel van het uitlenen van kunstwerken aan particulieren, instellingen en bedrijven. Ter realisatie van deze doelstelling worden door de Kunstuitleen de volgende activiteiten ontplooid:
– uitleen en collectiewerving
– projecten op het gebied van educatie en participatie
– het regelmatig organiseren van exposities
– informatie- en documentatievoorziening
– verkoop van artikelen in de kunst- en cadeauwinkel
– het organiseren van lezingen
– het houden van veilingen
Lees meer>
Beeldend kunstenaar Pieter Kooistra heeft halverwege de jaren vijftig in Amsterdam de kiem voor het fenomeen kunstuitleen gelegd. Naast zijn praktijk als beeldend kunstenaar had hij gedreven ideeën over hoe de wereld eruit zou moeten zien. Kunst moest in zijn ogen niet voorbehouden zijn aan een kleine elite maar voor iedereen bereikbaar. Om dat idee concreet in praktijk te brengen leende hij kunstwerken van hemzelf en van collega’s uit. De ‘kunstuitleen’ was geboren.

De Stichting Beeldende Kunst Amstelveen (Kunstuitleen Amstelveen) is in 1986 opgericht en uitgegroeid tot een vaste speler in het Amstelveense culturele leven.

Het Loket Cultuureducatie Amstelland verzorgt in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn regionaal aanbod voor cultuureducatie voor het primair onderwijs. Zij doet dit in de vorm van multidisciplinaire lespakketten die samen met scholen en culturele instellingen uit de regio zijn ontwikkeld. Voor de onderbouw van het basisonderwijs draagt de Kunstuitleen in dit pakket bij met het programma Gele olifanten en roze krokodillen. Naast de cultuureducatie in het basisonderwijs verzorgt de Kunstuitleen verder: Kunstenaar voor de klas en Rondje cultuur.    Lees meer>
Het bestuur van Kunstuitleen Amstelveen richt zich naar de aanbevelingen van de door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) opgerichte werkgroep Cultural Governance. Het houdt zich vooral bezig met de controle op het beheer van de instelling, de stimulering van beleidsontwikkelingen, de collectieopbouw en de belangenbehartiging van de Kunstuitleen en haar functies. De werkzaamheden worden belangeloos verricht.

Maak kennis met onze medewerkers

Marcel Jansen
Marcel JansenDirecteur
Anna Rahiman
Anna RahimanManager
Marie-José Kuipers
Marie-José KuipersOperationeelmedewerker
Liset van laer
Liset van laerMedewerker Fotografie & Digitalisering
Paulien van Albeslo
Paulien van AlbesloBaliemedewerker
Annelies van Albeslo
Annelies van AlbesloBaliemedewerker
Jochem op ten Noort
Jochem op ten NoortAdviseur bedrijven
Rina Engberts
Rina Engberts Vrijwilliger
Meta van Kampen
Meta van Kampen Vrijwilliger
Inez Martini
Inez Martini Vrijwilliger

Maak kennis met onze klanten: