U bent hier:-, Evenementen, Tentoonstellingen-2 t/m 23 februari 2019 – ‘Ontmoeting van Vorm en Kleur’

2 t/m 23 februari 2019 – ‘Ontmoeting van Vorm en Kleur’

Expositie ‘Ontmoeting van Vorm en Kleur’ van Hans Fransen

Ter ere van de 80e verjaardag van Hans Fransen organiseert Platform C – Kunstuitleen Amstelveen de expositie ‘Ontmoeting van vorm en kleur’. Tijdens deze expositie is nog niet eerder vertoond werk van Hans Fransen te zien.

Het werk van Hans Fransen (1939) gaat over de essentie van het beelden en de voorwaarden van de kunst zelf. Inhoud of onderwerp is datgene wat zichtbaar is in vorm en kleur, de compositie op het beeldvlak. In zijn geometrische werk zijn de vormen benoembaar; in zijn vrije, abstracte, werk niet. De daarin zichtbare vormen vinden soms hun oorsprong in zijn belangstelling voor oosterse kalligrafie.

Fransen begint letterlijk met een leeg vlak en bouwt composities op door scherp uitgesneden “vormen” uit papier. Tijdens dit proces ontstaat een niet van te voren bedacht beeld dat hij door een kleine toevoeging of weglating van materiaal (of een kleur) tot zijn uiterste kracht breng. Als kunstenaar ziet hij dan dat het goed is.

Onderling zijn de werken verbonden door de toegepaste collage techniek. Zelden geeft hij zijn werk een titel mee; de beschouwer mag in het kijken niet worden afgeleid.

De expositie is te bezichtigen van 2 februari t/m 23 februari, en wordt op 2 februari om 15:00 uur feestelijk geopend door Herbert Raat, wethouder Kunst en Cultuur van Gemeente Amstelveen.

Laat een reactie achter