Prijsuitreiking

Platform C | Kunstuitleen Amstelveen organiseerde dit jaar de 23e Amateurkunstexpositie. Meer dan 120 bezoekers kwamen naar de opening op zaterdag 1 juni, waarvan 89 deelnamen aan de expositie. Op vrijdag 21 juni werd deze expositie afgesloten met een gezellige prijsuitreiking in de kunstuitleen.

Er waren vier prijzen te winnen. De publieksprijs in categorie 2D ging naar Conny Hecker met de titel Bomenrij (collage). En de publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan John Frank Hoekzema, titel Born to be Wild (brons). Zij kregen een waardebon t.w.v. € 250,- te besteden aan kunstenaarsbenodigdheden.

Ook dit jaar waren er juryprijzen en een eervolle vermelding. De eervolle vermelding als ‘nieuwe professional’ ging naar Marcel van Balken met de titel Climate Change (fotografie). De juryprijs voor de categorie 2D ging naar Anna de Roode met de titel Volharding (olieverf). En de juryprijs voor 3D werd uitgereikt aan Truus Pot, titel Lint (beeldhouwen). Zij kregen een gratis creatieve cursus naar keuze aangeboden bij de SAKB Ateliers en Platform C | Volksuniversiteit Amstelland.

De prijzen werden uitgerekt door Madeleine Heijligers, directeur van Platform C en door de juryleden Jet Naftaniël (voorzitter Vereniging Amstelland Kunst & kunstenaar) en Corry Zwart (kunstenaar). Tot ziens bij de volgende Amateurkunstexpositie!