U bent hier:-, Evenementen, Tentoonstellingen-7 april 2018: meet & greet

7 april 2018: meet & greet

Alternative facts

In een bijzonder samenwerkingsverband presenteren Platform C | Kunstuitleen Amstelveen en Sociale Verzekeringsbank te Amstelveen de tentoonstelling Alternative facts van Paul Dikker en Willem Harbers. De opening was op 22 maart om 16.30 uur in SVB en om 18.00 uur in Kunstuitleen Amstelveen.

Maar niet getreurd! Op 7 april is er een extra activiteit ingepland: een meet & greet met de kunstenaars bij Platform C. Kom langs & ontmoet de kunstenaars!

Met een knipoog naar Trumps pragmatische opvattingen over waarheid en feiten vragen beide kunstenaars zich af hoe kunst zich tot de werkelijkheid verhoudt. Kunst biedt een niet-alledaagse kijk op de wereld. Is kunst daarmee ook een leugen?

Paul Dikker volgde zijn kunstopleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Overweldigd door de prachtige natuur maakte hij in Noorwegen tussen 2006 en 2012 een uitgebreide serie landschappen. Zijn recente, non- figuratieve schilderijen zijn te beschouwen als innerlijke landschappen waarvan de betekenis binnen in de schilderijen zelf besloten ligt.

Na het afronden van de Gerrit Rietveld Academie ging Willem Harbers studeren en werken in het Italiaanse Carrara. Zijn sculpturen die ogen als machines, instrumenten en apparaten herbergen een onverklaarbare energie die zichtbaar wordt door bijzondere combinaties van materialen. Daarmee brengt hij een sculpturale harmonie tot stand.

Deze expositie is te zien tot en met 26 april bij Kunstuitleen Amstelveen en de Sociale Verzekeringsbank Amstelveen.

Kunstuitleen expo Alternative facts (3)
Kunstuitleen expo Alternative facts (7)
Kunstuitleen expo Alternative facts (1)
Kunstuitleen expo Alternative facts (11)

Laat een reactie achter