U bent hier:-, Evenementen, Tentoonstellingen-22 maart 2018: opening

22 maart 2018: opening

Alternative facts

In een bijzonder samenwerkingsverband presenteren Platform C | Kunstuitleen Amstelveen en het kantoor van de Sociale Verzekeringsbank te Amstelveen de tentoonstelling Alternative facts van Paul Dikker en Willem Harbers. De opening is op 22 maart om 16.30 uur in SVB en om 18.00 uur in Kunstuitleen Amstelveen. Op 7 april is er een meet & greet met de kunstenaars bij Platform C.

Met een knipoog naar Trumps pragmatische opvattingen over waarheid en feiten vragen beide kunstenaars zich af hoe kunst zich tot de werkelijkheid verhoudt. Kunst biedt een niet-alledaagse kijk op de wereld. Is kunst daarmee ook een leugen?

Paul Dikker volgde zijn kunstopleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Overweldigd door de prachtige natuur maakte hij in Noorwegen tussen 2006 en 2012 een uitgebreide serie landschappen. Zijn recente, non- figuratieve schilderijen zijn te beschouwen als innerlijke landschappen waarvan de betekenis binnen in de schilderijen zelf besloten ligt.

Na het afronden van de Gerrit Rietveld Academie ging Willem Harbers studeren en werken in het Italiaanse Carrara. Zijn sculpturen die ogen als machines, instrumenten en apparaten herbergen een onverklaarbare energie die zichtbaar wordt door bijzondere combinaties van materialen. Daarmee brengt hij een sculpturale harmonie tot stand.

Deze expositie is te zien van 22 maart tot en met 26 april bij Kunstuitleen Amstelveen en de Sociale Verzekeringsbank Amstelveen.

Laat een reactie achter